Friday, February 3, 2012

ALHAMDULILLAH....

Bertarikhkan 3 Februari 2012 maka genaplah saya berumur 22 tahun...Alhamdulillah masih diberi nafas untuk teruskan hidup sampai hari ini. Hari ini, my love ibu masakkan untuk saya mihun sup. Sedap sangat. Sebenarnya saya mempunyai hajat. Yang pertama saya mahu berubah ke arah yang lebih baik dan muslimah yang sejati. Ia nya akan dibuktikan dengan tindakan saya. Daripada membuka aurat depan bukan muhrim, akhirnya berjaya sentiasa menutup aurat apabila berdepan dengan yang bukan muhrim terutama sekali bila dengan sepupu2 lelaki. Kemudian, saya mahu bersolat pada awal waktu dan tidak mahu sekali-kali meninggalkannya. Secara jujur saya masih dalam proses buang liat solat awal waktu, Astaghfirullahalazim. Ya Allah mudahkanlah aku melawan segala kemalasan yang ada dalam diri aku ni. InsyaAllah dipermudahkan jika kita sentiasa berusaha untuk ke arah kebaikan.
Saya juga mahu menjadi anak yang terbaik untuk ibu ayah saya. Terutama sekali jadi anak yang solehah. Di samping itu, saya mahu ibu ayah , semua adik beradik n ipar2 saya jadi muslimin muslimat yang terunggul. Saya mahu mereka juga sama seperti saya,berubah ke arah yag lebih baik. Kadang2 saya sedih sangat2, bila mana ada antara mereka melanggar perintah Allah, seolah2 tiada serba salah. Saya tegur n beri nasihat, masih lagi mahu melanggar perintahNya. Ya Allah, aku tak mampu dan tak kuat memberi teguran kepada mereka. Kau maha besar lagi maha pengampun, lembutkanlah hati mereka dan tambahkanlah iman mereka. Aku hanya mampu berdoa Ya Allah. Secara jujur, keluarga saya bukanlah Islamik n biasa2 je tapi saya mahu mereka jadi lebih taat dengan perintah Allah. Selagi saya mampu memberi teguran n nasihat tentang solat,puasa,aurat n bacaan Quran. Saya buat ok.

Akhir sekali, saya mahu seorang imam saya jadi pembmbing saya, mkna nya saya nak kawen la...hehehe..target saya sebelum 24 tahun, saya dah jdi isteri...sebab bnyak sangat kelebihannya...nak ceritakan pun..pnjg la kelebihannya...yg pnting dapat bnyak pahala...sape yg tak suke dpat pahala kan. Nanti saya dah tak ade kat dunia ni, ade la yang mndoakan saya daripada anak soleh n solehah. Ya Allah, aku tak tau siapa bakal suamiku. Kau murahkan lah rezki nya, bukakan lah pintu hatinya untuk mencari dan melamar aku sebagai isterinya. Aku setia menantinya. Saya mahu jaga hati saya sepenuhnya untuk Allah,rasul, ibu ayah, dan suami saya. Walaupun saya pernah kapel, saya dah insaf. Tiada guna pun kalo berkapel. Nanti Allah tarik nikmat manis bercinta bila dah kawen, saya tak nak kemanisan tu hilang.

Bakal suamiku, aku terlalu rindukanmu, walaupun aku tak pernah kenal kamu, jumpa kamu, sua kamu aku tetap mencintai kamu. Saya setia menunggu. Kita nikah awl ye. Saya sudah bersedia. Belum sampai masanya.Ya penting sekali : BERDOA, BERUSAHA, GIGIH, DAN TAWAKKAL KPD ALLAH. Sebelum itu, luruskan niat dulu ok, apa2 pekerjaan kita mesti berniat dahulu kerana ALLAH. Ok la. Ni je perkongsian saya sempena besday saya. HAPPY BIRTHDAY TO ME!! =)

No comments:

Post a Comment